ПОЛІТИКА щодо обробки персональних даних

Затверджена наказом директора ТОВ «Процветок»                                                                             

 

 

ПОЛІТИКА

щодо обробки персональних даних

 

ГЛАВА 1

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Політика обробки персональных данных у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Процветок» (далі - Політика) визначає основні принципи, цілі, умови та способи обробки персональних даних, переліки суб’єктів та оброблюваних у ТОВ «Процветок» персональних даних, функції ТОВ «Процветок» при обробці персональних даних, права суб’єктів персональних даних, а також вимоги до захисту персональних даних, що реалізуються в ТОВ «Процветок».

1.2. Дана Політика розроблена на підставі Конституції України та Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 р. № 2297-VI (далі – Закон).           

1.3. Основні терміни та визначення, що використовуються в даній Політиці, що регламентують питання обробки персональних даних:

Персональні дані – відомості або сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

Суб'єкт персональних даних - фізична особа, персональні дані якої обробляються.

Власник персональних даних – фізична чи юридична особа, яка визначає мету обробки персональних даних, встановлює склад цих даних та процедури їх обробки, якщо інше не визначено законом. В рамках даної Політики власником персональних даних є Товариство з обмеженою відповідальністю «Процветок».

Згода суб'єкта персональних даних - добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку його персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, вираженої у письмовій формі або у формі, що дозволяє зробити висновок про надання згоди.

Обробка персональних даних - будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання та розповсюдження (поширення, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, у тому числі з використанням інформаційних (автоматизованих) систем.

Знеособлення персональних даних – вилучення відомостей, що дозволяють прямо чи опосередковано ідентифікувати особистість.

Транскордонна передача персональних даних – передача персональних даних на територію іноземної держави.

 

ГЛАВА 2

ЦІЛІ ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

2.1. Обробка персональних даних у ТОВ «Процветок» здійснюється з урахуванням необхідності забезпечення захисту прав та свобод суб'єктів персональних даних, у тому числі захисту права на недоторканність приватного життя, особисту та сімейну таємницю.

2.2. Персональні дані обробляються в ТОВ «Процветок» з метою:

здійснення функцій, повноважень та обов'язків, передбачених законодавством України;

підготовки, укладання, виконання та припинення договорів та інших відносин з контрагентами;

збору, зберігання та обробки персональних даних, отриманих на сайті (інтернет-ресурсі) у рамках Закону;

ідентифікація суб'єкта персональних даних під час використання сайту (інтернет-ресурсу);

здійснення прав та законних інтересів ТОВ «Процветок» у рамках здійснення його видів діяльності;

в інших законних цілях.

 

ГЛАВА 3

ПЕРЕЛІК ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ, ЩО ОБРОБЛЯЮТЬСЯ У ТОВ «ПРОЦВЕТОК»

3.1. Перелік персональних даних, що обробляються у ТОВ «Процветок», визначається відповідно до законодавства України з урахуванням цілей обробки персональних даних, зазначених у даній Політиці.

3.2. ТОВ «Процветок» для здійснення своєї діяльності та для виконання своїх зобов'язань обробляє персональні дані суб'єкта персональних даних, надані ним під час реєстрації на сайті (інтернет-ресурсі) або надані іншим способом.

3.3. Забороняється обробка персональних даних про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних, за винятком випадків, встановлених Законом.

 

ГЛАВА 4

ФУНКЦІЇ ТОВ «ПРОЦВЕТОК» ПРИ ЗДІЙСНЕННІ ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

4.1. ТОВ «Процветок» при здійсненні обробки персональних даних:

вживає заходів, необхідних та достатніх для забезпечення виконання вимог законодавства України в галузі персональних даних;

вживає правові, організаційні та технічні заходи для захисту персональних даних від неправомірного або випадкового доступу до них, знищення, зміни, блокування, копіювання, надання, розповсюдження персональних даних, а також від інших неправомірних дій щодо персональних даних;

здійснює ознайомлення працівників ТОВ «Процветок», безпосередньо здійснюють обробку персональних даних, з положеннями законодавства України та локальних правових актів ТОВ «Процветок» у сфері персональних даних, у тому числі вимогами до захисту персональних даних;

публікує або іншим чином забезпечує необмежений доступ до даної Політики;

припиняє обробку та знищує персональні дані у випадках, передбачених законодавством України у сфері персональних даних;
здійснює інші дії, передбачені законодавством України у сфері персональних даних.

 

ГЛАВА 5

УМОВИ ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ У ТОВ «ПРОЦВЕТОК»

5.1. Обробка персональних даних здійснюється за згодою суб'єкта персональних даних на обробку його персональних даних, якщо інше не передбачено законодавством України у сфері персональних даних.

5.2. ТОВ «Процветок» без згоди суб'єкта персональних даних не розкриває третіх осіб та не поширює персональні дані, якщо інше не передбачено законодавством України.

5.3. Доступ до персональних даних, що обробляються, дозволяється тільки працівникам ТОВ «Процветок», що займаються здійсненням обробки персональних даних.

5.4. ТОВ «Процветок» має право передати персональні дані третім особам у таких випадках:

- суб'єкт персональних даних письмово висловив свою згоду на такі дії;

- передача передбачена українським чи іншим відповідним законодавством у межах встановленої законодавством процедури. При цьому доступ до персональних даних третій особі не надається, якщо зазначена особа відмовляється взяти на себе зобов'язання щодо забезпечення виконання вимог Закону або не може їх забезпечити.

5.5. ТОВ «Процветок» має право доручити обробку персональних даних третій особі за згодою суб'єкта персональних даних, якщо інше не передбачено законодавством України, на підставі укладеного з третьою особою договору, умовою якого є дотримання конфіденційності та нерозголошення персональних даних.

5.6. Представники органів державної влади (у тому числі контролюючих, наглядових, правоохоронних та інших органів) отримують доступ до персональних даних в обсязі та порядку, визначеному законодавством.

 

ГЛАВА 6

ПЕРЕЛІК ДІЙ З ПЕРСОНАЛЬНИМИ ДАНИМИ І СПОСОБИ ЇХ ОБРОБКИ

6.1. ТОВ «Процветок» здійснює обробку персональних даних - будь-яку дію або сукупність дій, що здійснюються з персональними даними, включаючи збирання, систематизацію, зберігання, зміну, використання, знеособлення, блокування, розповсюдження, надання, видалення персональних даних.

6.2. Обробка персональних даних здійснюється такими способами:

з використанням засобів автоматизації;

без використання засобів автоматизації, якщо при цьому забезпечуються пошук персональних даних та (або) доступ до них за певними критеріями (списки, бази даних, журнали та ін.).

ГЛАВА 7

ПРАВА СУБ'ЄКТІВ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

7.1. Відповідно до законодавства України суб'єкти персональних даних мають право:

- знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника персональних даних або дати відповідне доручення про отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

- отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, включаючи інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

- мати доступ до своїх персональних даних;

- отримувати не пізніше ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

- пред'являти мотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

- пред'являти мотивовану вимогу про зміну або знищення своїх персональних даних будь-яким власником та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно або є недостовірними;

- на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням або несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними або ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

- звертатися зі скаргами на опрацювання своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

- застосовувати засоби правового захисту у разі порушення законодавства щодо захисту персональних даних;

- вносити застереження щодо обмеження права на обробку своїх персональних даних при наданні згоди;

- відкликати згоду на обробку персональних даних;

- знати механізм автоматичного оброблення персональних даних;

- на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

 

ГЛАВА 8

РЕАЛІЗАЦІЯ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАННИХ

8.1. ТОВ «Процветок» використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни чи знищення.

8.2. ТОВ «Процветок» забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних та організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню, або обробці такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

8.3. Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних допускається у випадках, визначених Законом або на користь національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

 

ГЛАВА 9

ТЕРМІНИ ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

9.1. Терміни обробки персональних даних визначаються виходячи з цілей обробки, але не довше, ніж це визначено законодавством України.

9.2. Персональні дані, термін обробки (зберігання) яких минув, повинні бути знищені або знеособлені, якщо інше не передбачено чинним законодавством.

9.3. Зберігання персональних даних здійснюється у формі, що дозволяє визначити суб'єкта персональних даних не довше, ніж цього вимагають мети обробки персональних даних, якщо термін зберігання персональних даних не встановлений чинним законодавством.

9.4. Персональні дані, що обробляються, підлягають знищенню або знеособленню після досягнення цілей обробки або у разі втрати необхідності в досягненні цих цілей, якщо інше не передбачено чинним в Україні законодавством 

 

ГЛАВА 10

ЗМІНА ПОЛІТИКИ

10.1. Дана Політика може бути змінена або припинена ТОВ «Процветок» в односторонньому порядку без попереднього повідомлення суб'єктів персональних даних, у тому числі, якщо цього вимагає законодавство. Нова редакція Політики набирає чинності з моменту її розміщення на сайті (інтернет-ресурсі).

 

Оригинал документа: СМОТРЕТЬ

 

 

Главная Каталог Корзина Помощь Кабинет
Подпишитесь на рассылку!
Чтобы быть в курсе последних поступлений и акций
E-mail для подписки
Даю согласие на рассылку и обработку моих персональных данных в соответствии с политикой обработки персональных данных. С условиями настоящей политики и уведомлением ознакомлен.
Присоединяйтесь к нам и получите:
  • бесплатные советы от экспертов -
  • обзоры новых препаратов и сортов растений -
  • памятки по садовым работам -
  • анонсы акций и розыгрышей -
Главная
Корзина